Arquitectura, Patrimoni, Urbanisme i Paisatge

Adela Geli-Anticó

Adela Geli i Anticó és arquitecta per la Universitat de Girona el febrer de 2015. És membre de la Secció Territori i Arquitectura de l’Institut d’Estudis Empordanesos i realitza recerca sobre el patrimoni defensiu del s. XX a l’Empordà. Ha efectuat estades de formació a França i Portugal i ha realitzat el Curs de Mestratge en construcció tradicional organitzat pel Grup de Recuperació i Estudi de la Tradició Arquitectònica i la Unió d’Empresaris de la Construcció.

S’inicia en el món laboral treballant en un despatx d’enginyeria i, posteriorment, en l’etapa universitària, realitzant pràctiques al despatx Fortià Arquitectes. Actualment com a professional realitza treballs en planejament urbanístic i intervenció en patrimoni arquitectònic. Un dels projectes destacats en els quals ha intervingut és la Museïtzació de l’Estoa de la ciutat grega del recinte arqueològic d’Empúries. També han format part de l’equip organitzador del XXXVIIIè Curset, de l’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA), amb el títol: Arquitectura tradicional: essència o forma. Un debat obert al voltant de la intervenció a l’arquitectura vernacla.

Per altra banda, en col·laboració amb altres professionals ha redactat el Projecte Executiu de consolidació estructural del Mas de la Mata, un dels masos del Parc Natural de Cap de Creus.