Arquitectura, Patrimoni, Urbanisme i Paisatge
Adela Geli Anticó Arquitecta

Adela Geli-Anticó

ADELA GELI-ANTICÓ és llicenciada en ARQUITECTURA per la Universitat de Girona el febrer de 2015. És membre de la Secció Territori i Arquitectura de l’Institut d’Estudis Empordanesos i de l’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA). Ha realitzat el curs de Mestratge en construcció tradicional organitzat pel Grup de Recerca i Estudi de la Tradició Arquitectònica i està especialitzada en la intervenció en patrimoni arquitectònic.

L’any 2016 publica “Recórrer la Garriguella Fortificada. Desxifrant els búnquers: arquitectura i paisatge”, que recull les investigacions sobre el patrimoni de fortificacions del s.XX a l’Empordà i a Garriguella com a lloc significatiu.

La difusió d’aquesta publicació genera un fort interès per part dels lectors de visitar i conèixer de primera mà aquest patrimoni. Així, el juny de 2017 la mateixa autora crea i dissenya Vins&Búnquers, un itinerari paisatgístic per a la divulgació del patrimoni dels búnquers de la postguerra i a partir del paisatge vitivinícola que els envolta.

Des del seu despatx professional propi, s’ha especialitzat en projectes i treballs de:

– PATRIMONI. Rehabilitació i reforma d’edificis antics, estudis històrics, assessorament de materials i tècniques compatibles per a la intervenció en patrimoni, col·laboració amb artesans i professionals de la construcció.

– URBANISME. Modificacions de planejament urbanístic, Plans Especials, assessorament en problemes i processos amb l’Administració pública.

Entre els seus clients destaquen la Diputació de Barcelona, diversos Ajuntaments empordanesos i particulars des de l’àmbit de la indústria i emprenedoria fins a petits propietaris amb la voluntat de conservar el seu patrimoni.

Les màximes dels projectes són el treball en detall, la discreció i la valoració aprofundida de les opcions d’intervenció. Tot plegat, amb l’objectiu de treballar en consonància amb les necessitats del client i escollir l’estratègia més eficient.